lauantai 5. tammikuuta 2013

ANU HOLOPAINEN: Syysmaa 4 - Yölaakso

Pitkästä aikaa päädyin tämän kirjan pariin, edellinen lukukerta taisi olla silloin, kun tämä ilmestyi. Yllättävän hyvin oli kuitenkin muistikuvia jäänyt Yölaaksosta.

Kielletystä suhteesta kiinni jäänyt Lorana pakenee pahamaineisille Eläville vuorille ja päätyy yllättäen Yölaaksoon, vaikka kukaan ei uskonut vuorten takana olevan mitään.

Yölaakso ja sen ihmiset poikkeavat paljon siitä, mihin Lorana on Syysmaassa tottunut, mutta eräs yölaaksolaissuvun päämies on ollut yhteydessä Syysmaahan ja oppinut vähän heidän tapojaan ja kieltä. Hänen luotaan Lorana saa turvapaikan, kunnes itselleen ylivertaisen viettelytaidon kehittänyt Hyräily lähestyy häntä.

Mielestäni tämä poikkesi aika paljonkin edellisistä osista ja jäin kaipaamaan edellisessä kirjassa tutuiksi tulleita Merkinosia ja Adairaa, joiden tehtävä tuntui jääneen aika kesken. Erilainen ja uusi ympäristö ja tämän kirjan hahmojen linkki vanhoihin hahmoihin olivat kuitenkin mielenkiintoisia.

Seuraava osa onkin jo sellainen, jota en ole lukenut ja sen verran netistä vilkaisinkin, että edellisten kirjojen hahmoja tulisi taas enemmän mukaan, vaikka Loranaakin kyllä edelleen seurataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti