tiistai 27. maaliskuuta 2012

BETH REVIS: Across the Universe - Matka alkaa

Tämän kirjan sain hyppysiini eilen. Oli lähellä, etten olisi tätä jo viime viikolla kaupasta ostanut, mutta lopulta tyydyin varaamaan tämän kirjastosta.

Kirja kertoo avaruusalus Varjeluksen matkasta Maasta uudelle planeetalle. Aluksella on mukana 350 vuodeksi syväjäädytettyjä maapallon asukkaita - myös Amy niminen tyttö.

Vuosien päästä aluksella syntynyt poika nimeltään Seuraaja löytää syväjäädytetyt ihmiset ja ihastuu - hän haluaa palavasti tutustua Amyyn.

Amy herää 50 vuotta liian aikaisin ja hänestä tulee avaruusaluksen alien, vaikka hän heräsikin keskelle mitä kummallisimpaa yhteiskuntaa.
Amy huomaa, että kaikki aluksella ei ole ihan kohdillaan. Hänen lisäkseen myös muiden syväjäädytettyjen henki on vaarassa.

Luin tämän yhdeltä istumalta. Kirja on hyvää ja kiinnostavaa nuorille suunnattua scifiä. Tämä oli kevyttä lukemista höystettynä yllätysyllätys teiniromantiikalla. Se ei ollut kuitenkaan tämän kirjan kiinnostavin osa, joten toivotaan, että sitä olisi seuraavassa osassa enemmän. Kiinnostavinta olivat mielestäni kirjan scifi-elementit ja Varjeluksella asuva yhteiskunta, joka poikkeaa paljon siitä, minkä me käsitämme "normaaliksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti