tiistai 24. marraskuuta 2015

SALLA SIMUKKA: Punainen kuin veri

Salla Simukalta tuli aiemmin luettua kirja "Jäjellä", joka ei onnistunut minua vakuuttamaan. Sen jatko-osaakaan ei tullut luettua, mutta tästä trilleritrilogiasta, jonka Punainen kuin veri aloittaa, olen kuullut vain hyvää, joten päätin kokeilla mitä itse siitä tykkään.

Pimiöön on ripustettu kuivumaan pestyjä viidensadan euron seteleitä ja ilmassa leijuu vanhan veren haju. Lumikki Anderssonin periaatteena on olla sotkeutumatta asioihin, jotka eivät hänelle kuulu, mutta seteleiden löytäminen kiskaisee hänet keskelle kansainvälistä huumebisnessvyyhtiä.

Kiihtyvä tapahtumien pyörre heittää Lumikin hengenvaarallisiin tilanteisiin, pakenemaan kylmäverisiä rikollisia ja lopulta salaisiin Jääkarhun juhliin.

Kirjan lukemisesta taitaa olla melkeinpä jo kuukausi, mutta ihan hyvin siitä on muistikuvia säilynyt. Kirja oli nuortenkirjaksi oikein hyvä ja nopeatahtinen höystettynä hyvillä hahmoilla. Ei siis mikään pettymys, vaan mukiinmenevä teos - ehkei kuitenkaan ihan minun makuuni.

Voisin kuitenkin mieluusti suositella tätä noin suurin piirtein yläaste-ikäisille ja taidanpa minäkin jossain vaiheessa tarttua tämän jatko-osiin.

arvosana: 3 / 5
Tammi 2013
sivut: 265
mistä: kirjastosta

2 kommenttia:

  1. Suosittelen jatkamaan! Simukka kirjoittaa varsin vetävästi kuitenkin. Minusta toinen osa oli ehkäpä paras, luultavasti miljöönsä vuoksi, sillä se sijoittuu Prahaan, joka on ihan kaupunki ainakin parin päivän vierailuni perusteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa mielenkiintoista että miljöö vaihtuu ihan toiseen. :D Pitää varmaan ensi kerralla vilkaista kirjastosta josko toinen osa sieltä löytyisi. :)

      Poista