keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Mustemaailmani pisteet: Blogistanian Kuopus 2015


Nyt meikäläinenkin oli sen verran hereillä, että ehdin tänä vuonna antaa pisteet Blogistanian Kuopukseen!
Luen pääasiassa nuorille suunnattua fantasiaa, joten siksi päätin antaa pisteitä vain tässä kategoriassa, jota emännöi Luetaanko tämä?-blogi. Pisteet menivät puhtaasti kirjoille antamieni arvosanojen perusteella, joskin saman arvosanan saaneiden kesken piti valita se parempi.

Mustemaailmani pisteet:

1. Siri Pettersen: Odininlapsi (3p.) - Tätä ei tarvitse edes perustella, vuoden paras nuorten (aikuisten) kirja! Vähän arvoin, että mihinkä kategoriaan tämän nyt voi luokitella, mutta sen verran moni oli puhunut tästä nuortenkirjana, että Kuopukseen meni (vaikka kyllä Odininlapsi ehdottomasti aikuisillekin sopii).

2. Anu Holopainen: Ihon alaiset (2p.) - Toinen ihan mieletön nuortenkirja! Holopainen oli teininä suosikkikirjailijani, eikä tätäkään lukiessa tarvinnut yhtään ihmetellä miksi.

3. Veronica Roth: Uskollinen (1p.) - Rothin nuorten trilogiaa en ole missään vaiheessa erityisemmin hehkuttanut, mutta tämä päätösosa oli todella hyvä loppu tarinalle.

4 kommenttia:

 1. Ihon alaiset pääsi sinunkin listallesi. :) Odininlapsen sain ennen joulua käsiini, mutta lukemaan en vielä ehtinyt. Se on saanut ihan mukavasti ääniä eri blogeissa. Uskollinen oli yksi ehdokas omalle listalleni, mutta jokin jäi teoksen lopussa hiertämään, eikä siis päässyt mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ehdottomasti! Tuo kolmas olikin kinkkinen valinta, mutta tällä kertaa Uskollinen meni Rouhiaisen Vainutun edelle. :) Ja kannattaa lukea Odininlapsi - todella hyvä!

   Poista
 2. Ihon alaiset oli yksi parhaista lukemistani nuortenkirjoista vuonna 2015. Odininlapsen taas aion lukea tämän vuoden puolella, kun en viime vuonna vielä ehtinyt, vaikka hankinkin sen omaan kirjahyllyyni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Ihon alaisesta ja niin on ollut moni muukin: Sen verran vilkuilin, että saanut ääniä useammassakin blogissa. :)
   Minä taas en jaksa odottaa, että milloin Odininlapsen seuraava osa ilmestyy, kun tuon ekankin osan olen lukenut jo pariin kertaan. :D

   Poista