perjantai 20. huhtikuuta 2012

MARIANNE CURLEY: Avain

Tämän trilogian edellisestä lukukerrasta oli jo sen verran monta vuotta, että päätin lukea kirjat uudestaan, ja nyt sain vihdoin ja viimein tämän viimeisenkin osan luettua loppuun.

Kaksi ensimmäistä teosta ovat Nimetyt (2004) ja Pimeä (2005) ja Avain vie trilogian päätökseen.

Profetian ilmoittama viimeinen taistelu lähestyy ja Kaaos-järjestö on nyt päättänyt tuhota nimetyt lopullisesti, joten Aikavartio on todella suurissa vaikeuksissa.

Mattin ja Rochellen pitää löytää omat asemansa nimettyjen keskuudessa tai muuten he eivät pysty ottamaan paikkaansa viimeisen taistelun tullessa. Kummankin pitää ansaita muiden luottamus, eikä nimettyjen ole lainkaan helppo löytää yhteisymmärrystä.

Kirja selkeästi paranee loppua kohti. Aikaisempien osien jälkeen tämä viimeinen oli pieni pettymys. Se johtuu enimmäkseen päähenkilöiden valinnasta, sillä ainakin itse pidin paljon enemmän ensimmäisen ja toisen kirjan päähenkilöistä.
Avain tuntui myös hieman junnaavan paikoillaan, mutta tarina vietiin kuitenkin hyvin päätökseen.

4 kommenttia:

 1. Minäkin vuosia sitten luin kirjat ja ostin omaksi. Meinasin joululomalla ottaa äidin luota nämä mukaan lukeakseni uudestaan, mutta isosisko olikin lainannut sarjan itselleen... Mitä on mielikuviin jäänyt, oli todella koukuttava ja pakko lukea kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas lainailin kirjastosta, kuten yleensäkin (aika harvoin ostan kirjoja). Enpä ole näihin muuten kertaakaan kaupoissa törmännytkään, outoa.
   Ja koukuttavahan tämä sarja on, paitsi tämän viimeisen osan lukeminen takkusi ja pahasti. :/ Muistaakseni ensimmäinen lukukerta silloin joskus sujui (yllätysyllätys) joutuisammin. :)

   Poista
 2. Heippa, sinua on suosinut arpaonni. Kurkkaa blogiini. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, olipa yllätys, käynpä kurkkaamassa. :D

   Poista