keskiviikko 28. lokakuuta 2015

SARIANNA SUORSA: Rising Moon, Evanescent - Katoavainen

Kuulin tästä kirjasta ensimmäistä kertaa luettuani arvostelun Dysphoria-blogista ja törmättyäni kirjaan kirjastossa mietin että "miksipä ei", sillä se kuulosti ihan jännältä.

Maailma on ajautunut kilpavarustelun kierteeseen ja sodanuhka on läsnä koko ajan. Lunar-eclipse on maa, jossa on onnistuttu geenimanipulaation avulla istuttamaan syntymättömiin lapsiin erikoiskykyjä, jotka auttaisivat sodassa.

Tegan, Alaric ja Alisha aloittavat jokaiselle pakollisen taistelukoulun, jossa heistä tulee sotureita. He saavat huomata, että taistelukoulun joukko on kaikkea muuta kuin yhtenäinen ja että vihollisia on yllättävillä paikoilla. Vaikeista olosuhteista lähtöisin oleva Tegan joutuu kovimman paineen alle, mutta löytää itsestään myös uusia kykyjä ja voimaa selviytyä.

Viivi 12v. olisi ehkä saattanut tykätä tästä kirjasta, mutta Viivi 21v. ei vakuuttunut tästä kyllä yhtään. Sen lisäksi että kirja oli varsinainen nimihirviö, se oli huono sekoitus Nälkäpeliä ja Twilightia ja koulumaailma toi lisäksi vähän mieleen Yön talon. Pienet samankaltaisuudet eivät haittaa, mutta tässä mentiin liiallisuuksiin.

Ajattelin myös, että onko tätä oikoluettu ollenkaan, sillä kieli oli kankeaa ja hiomatonta ja muun muassa hahmojen vuoropuhelut tuntuivat epäaidoilta. Tuntui että olisin lukenut tarinaa joltain huonolta fanfiction-foorumilta. Kirjasta puuttui selkeys ja punainen lanka - nyt se oli varsinainen sekametelisoppa. Ainoa valonpilkahdus oli kirjan jännittävä loppu - ehkä saatan mielenkiinnosta lukea seuraavankin osan, vaikka tämä meni kyllä huonoimpien lukemieni kirjojen joukkoon.

arvosana: 1 / 5
Bookcover 2015
sivut: 292
mistä: kirjastosta

7 kommenttia:

 1. Minä näin tämän jossain ja silmiin pisti heti tuo pitkä, outo ja omasta mielestäni vähän naurettavakin nimi. Kirja ei kuulosta mitenkään supermielenkiintoiselta, mutta ehkä tälle voisi antaa mahdollisuuden jos kirjastossa joskus tulee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hauska olisi kyllä kuulla muidenkin mielipiteitä tästä. :D

   Poista
 2. Haastetta tarjoilisin sinulle blogissani! :) http://ninankirjablogi.blogspot.fi/2015/10/liebster-award-tunnustus.html

  Kun muuten näin tämän kannen ekan kerran niin ensimmäinen ajatukseni oli DUCK FACE. Ei kirja vaikuta hääppöiseltä, mutta ehkä sen läpällä voisin lukea jos kirjastossa tulee vastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitääpä käydä katsomassa. :)
   Jep, kyllä kannessakin olisi voitu onnistua edes vähän paremmin. :D

   Poista
 3. Hei, minäkin haastoin sinut blogissani: http://hannankirjokansi.blogspot.fi/2015/10/ensimmainen-tunnustus-ja-haaste.html

  VastaaPoista
 4. Ja tunnustusta & haastetta tulee myös minun blogistani! :)
  http://kirjastonkummitus.blogspot.fi/2015/10/2-x-liebster-award.html

  VastaaPoista