torstai 31. toukokuuta 2012

JENNIFER E. SMITH: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea

Lähikirjastoni nuortenkirjojen uutuushyllyyn oli ilmestynyt tämä tänä vuonna julkaistu ohukainen opus, jonka ajattelin sopivan erittäin hyvin pieneksi välipalaksi. Aloitinkin sen lukemisen eilisenä iltana ja tänään ennen töihin menoa sain viimeiset sivut luettua.

17-vuotias Hadley on matkalla New Yorkista Lontooseen isänsä häihin, joihin hän ei haluaisi osallistua. Hän ei ole edes vielä kertaakaan tavannut uutta äitipuoltaan.

Hadleylle sattuu monia kömmähdyksiä matkalla lentokentälle ja hän myöhästyy lennolta. Sen ansiosta hän tapaa salaperäisin brittipojan ja he päätyvät lentokoneessa vierekkäisille paikoille.

Kirja oli sympaattinen eikä yhtään kliseinen, mitä se olisi helposti voinut olla. Erityisesti Hadleyn tunteita oli kuvattu hyvin ja uskottavasti. Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea oli hellyttävä tarina vanhempiensa eron kokeneesta tytöstä, joka rakastuu ensi silmäyksellä.

6 kommenttia:

 1. Luin tuon kirjan nyt viikonlopun aikana, ja tykkäsin tosi paljon! Kyyneleet silmissä luin viimeset luvut, valtavan hyvin kirjotettu kirja! Tilanteet oli niin hyvin kuvailtu, että oli helppo elää tekstin mukana. :) Yksi parhaimmista kirjoista, jonka olen lukenut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekkin piti kyllä silloin muutama kyynel tirauttaa, koska jotkut kohdat olivat vain niin koskettavia (muutenkin kyllä itken kirjojen ja leffojen parissa paljon - onneksi en muuten, haha). :)
   Ei kyllä omalle top10-listalle yltänyt, mutta oli kyllä nimenomaan tosi hyvä välipala muiden kirjojen joukossa.

   Poista
  2. Hahah :D Mulle on hyvin yleistä, että saatan kyyneleet silmissä jotain elokuvaa kattoa, mutta kirjan takia kyynelehtiminen oli mulle ihan uutta! Aivan piti iteltä kysyä, että nyyhkinkö mä tässä tosiaan kirjan takia. :D Mutta niin vaan kävi!

   Mä en hirmusesti kirjoja lue, joten tämän kirjan pääsy parhaimmistoon saattaapi johtua siitä.. :)

   Poista
  3. Ite tulee uppouduttua kirjoihin niin vahvasti, että oli sitten onnellinen tai surullinen kohta niin pillitän. :D

   Suosittelen ehdottomasti lukemaan lisää. Itse luen pääasiassa fantasiaa, joten tämän tyyppisiä kirjoja en osaa kauheasti suositella (nyt ei tule ainakaan yhtään mieleen), mutta kyllähän niitä sieltä kirjaston nuorten osastolta löytyy. :) Jos haluat kokeilla fantasiaa niin sitten vaikka Veronica Rossin "Paljaan taivaan alla", Melissa Marrin "Ilki ihana", tai joku muu noiden tyyppinen, sillä niitä kyllä löytyy.

   Poista
 2. Luin tämän kirjan eilen ja rakastuin siihen.Aivan ihana, yksinkertaisesti. Kerronta on hyvin kaunista ja kevyttä, joten minäkin hieman nyyhkäisin lukiessani viimeisiä lukuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkäsin kerronnan keveydestä. Joissain tämän tyyppisissä kirjoissa jäädään junnaamaan liikaa tai sitten joitain ns. vaikeampia asioita käsitellään turhan pitkään ja hartaasti.

   Poista