keskiviikko 22. toukokuuta 2013

ALLY CONDIE: Perillä

Päätin jättää pääsykoekirjat vähäksi aikaa hyllyyn, kun kirjastosta tuli ilmoitus, että tämä Tarkoitettu-trilogian päätösosa olisi noudettavissa.

Cassia ja Ky eivät vieläkään saa toisiaan, vaan Ky jää kansannousun piiriin, kun Cassia määrätään soluttautumaan takaisin Yhteiskuntaan. Siellä hänen tehtävänsä on työskennellä vastarinnan puolesta ja pian kansannousu virallisesti alkaakin.

Kuitenkin kanssanousun keinot uhkaavat kääntyä heitä itseään vastaan. Ihmisiä lamaantuu ja kuolee, ja Cassia, Ky ja Xander joutuvat taistelemaan pelastaakseen ne, joita he rakastavat.

Takakannen tekstissä sanotaan, että Perillä on "viisas päätösosa" - viisas nimenomaan. Lisäksi esitetään muun muassa kysymys: "Pystyykö kanssanousu tarjoamaan Yhteiskuntaa parempia vastauksia?"

Mielestäni tämä oli aika vaisu päätösosa, eikä sarjasta jäänyt kovin hyvää mielikuvaa. Ensimmäisen osan muistelen nyt olleen ihan hyvä, mutta edellistä osaa arvioidessani olin kirjoittanut, että siitä ei jäänyt juuri mitään mieleen.

Kuitenkin nimitys viisaasta päätösosasta osuu mielestäni nappiin, sillä tämä pyöri yllättävän paljon lääketieteen ympärillä, mikä oli mielestäni jännä ratkaisu, tosin minua se ei hirveästi kiinnostanut. Ehkä tätä lukiessa olisi pitänyt olla pohdiskelevampi ja itsekin ehkä miettiä tuota takakannessa esitettyä kysymästä enemmän, mutta... Eipä tämä nyt kovin kummoinen trilogia kuitenkaan ollut, ei mikään huono kuitenkaan - vähän mitäänsanomaton.

4 kommenttia:

 1. Samoilla linjoilla sun kanssa et jäi vähän laimeaksi ylipäätään koko trilogia :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :/ En sitten tiiä mitä tää olis kaivannut, ehkä vaan samantyyppisiä, mutta parempia tuli liikaa samaan aikaan.

   Poista
 2. Joo, samoilla vesillä täälläkin! Vähän oli semmoinen, että tavallaan kiinnosti ja sen halusi lukea loppuun.. mutta kuitenkin jokin ei vain napannut, jotain jäi puuttumaan ja laimeus jää pinnalle. Puhuttiin itseasiassa tästä samasta asiasta tänään Suomalaisessa kirjakaupassa kaveriporukalla, jolloin eräs myyjistä huikkasi meille että ilmeisen monilla on jäänyt tästä trilogiasta samat fiilikset. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mäkin halusin sarjan lukea päätökseen ja tietää, että miten käy... Mutta yksi mun kavereista taas hehkutti tätä sarjaa, vaikka taitaa silti Suomalaisen kirjakaupan myyjä olla oikeassa tai musta ainakin tuntuu siltä. :D

   Poista