perjantai 22. heinäkuuta 2016

HENRIIKKA RÖNKKÖNEN: Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita


Iso kiitos kustantajalle Mielikuvituspoikaystävästä - tämän seurassa viihtyi! Henriikka Rönkköstä on tullut jonkin verran seurattua Instagramissa, ja kyllähän tämä kirjakin alkoi heti kiinnostamaan. Kansikin on oikein nappivalinta.
 
”Stalkkaus on itsemurha. Päätä jo etukäteen, että menet kiinnostuksesi kohteen Facebook-sivuille vasta, kun juttu on vakaalla pohjalla. Tai älä mene silloinkaan. Koska jos menet, saatat huomata, että kauhukuvillasi ja mielikuvituksesi tuotteilla tuomitset jutun kuolemaan ennen kuin se edes ehtii alkaa.
Mitään muuta sääntöä ei tarvitse tietää. Pane ensitreffeillä, pieraise aktin aikana, pissaa ovi auki. Mutta älä jumalauta stalkkaa.
Aamen. Ei muuta.”

Mielikuvituspoikaystävästä kerrotaan mm. kustantajan sivuilla, että se kertoo kaiken, mitä olet aina halunnut tietää sinkkuelämästä sekä paljon sellaista, mitä et olisi välttämättä halunnut tietää.

Ja kyllähän tämä tuli luettua melkeinpä yhdeltä istumalta. Kirja oli mukavan pituinen, mielestäni todella onnistunut kokonaisuus. Odotin, että kirja olisi ollut täynnä vain räkätystä ja punastumisia aiheuttavia juttuja, mutta vitsit - olihan siellä ihan asiaakin, mikä ei ollut yhtään huono juttu, päinvastoin. Erityisesti abortin kuvaus jäi kaikessa karuudessaan mieleen.

Hauskaa oli huomata monista kirjan asioista, että nehän ovat ihan oikeasti totta ja juuri noin sinkuksi tullut ystäväni käyttäytyi - ei siis selvästi ole ollut ainoa laatuaan.
Kirja lähti heti kiertoon kaveripiirissäni ja kyllä siitä tykättiin, mutta naurunremahduksia aiheuttavia juttuja olisi kaivattu enemmän, vakavammat jutut eivät iskeneet kaikkiin. Lisäksi yksi kommentoi, että on niin paljon seurannut Rönkköstä sosiaalisessa mediassa ja blogissa, että on oikeastaan lukenut kaikki jutut jo sieltä.

Kaikki taisivat kuitenkin olla sitä mieltä, että kyseessä on lukemisen arvoinen kirja - sellaisellekin jolla on useampia vuosia taukoa kirjojen lukemisesta.

arvosana: 4 / 5
Atena 2016
sivut: 200
mistä: arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti