sunnuntai 30. joulukuuta 2012

ANU HOLOPAINEN: Syysmaa 3 - Viinikauppias

Minusta tuntuu, etten ole nyt muutamaan päivään (tai oikeastaan yöhön) tehnyt muuta kuin lukenut. Lomallahan saa kuitenkin tehdä juuri niitä asioita, joista tykkää, joten mikäpä tässä.

Javona on muuttanut Yvana-tyttärensä kanssa Metsälehmuksen palvojien kaupunkiiin Rakhenesin vaimoksi. Sissa päätti myös lähteä heidän mukaansa menetettyään sisarensa ja kiinnyttyään paljon Yvanaan. Arki ei suju aivan mutkattomasti ja lisäksi Yvanan selkään ilmestynyt luonnottomalta vaikuttava punahehkuinen luomi aiheuttaa ongelmia.

Satosalesin kaupungissa Merkinos ja Adaira hoitavat Zaran heille määräämää tehtävää: Heidän pitää urkkia valtauskontojen voimasuhteita ja vaikuttaa päättäjiin. He tarvitsevat kuitenkin kipeästi myös Rakhenesin apua.

Kirjassa ns. seurataan kahden porukan tekemisiä ja mielestäni vaihtelu oli sujuvaa, sekä molempien tapahtumat ihan kiinnostavia. Tykkäsin kuitenkin lukea enemmän Satosalesin tapahtumista, sillä olivathan kyseiset henkilöt tulleet tutuksi jo ensimmäisestä osasta ja hahmona Javona oli mielestäni aika ärsyttävä.

Viinikauppias oli ihan mukava kirja, muttei mielestäni kovinkaan erikoinen. Syysmaa 4 onkin se kirja, johon sarjan lukeminen joskus tyssäsi, joten odotan kuitenkin kovasti pääseväni lukemaan viidennen ja kuudennen osan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti