perjantai 7. joulukuuta 2012

E.L. JAMES: Fifty Shades - Vapautettu

Päätin tilata tämän adlibriksen kautta, jotta sain käytettyä kirjamessuilta saamani lahjakortin. Tilaus tulikin todella nopeasti ja aloin heti lukemaan tätä kirjaa, kun sain haettua sen postista.

Christian ja Anastasia Grey viettävät häämatkaansa ja reissulla Ana muistelee heidän kihlaustaan ja häitään. Christianin toimistossa tapahtuu kuitenkin tuhopoltto ja pari palaakin pian takaisin kotiin.

Kotona Ana yrittää totutella uuteen elämäntyyliin, muttei halua kuitenkaan irrottaa täysin otettaan entisistä tavoistaan, vaan haluaa mm. jatkaa työntekoa. Kumpikin vakuuttaa rakastavansa toista, mutta arki ei ole silti ihan ruusuilla tanssimista - Christianin synkkä menneisyys varjostaa yhä heidän onneaan.

Minulle jäi aika mitäänsanomaton fiilis tästä kirjasta. Siinä oli muutama mielenkiintoinen koukku, mutta muuten se toisti jo tutuiksi tulleita asioita. Parasta antia olivat Christianin ja Anastasian riidat, mutta mielestäni ne loppuivat ennen kuin ehtivät kunnolla edes alkaa.

Ykkönen jaksoi vielä naurattaa ja kakkosesta itse asiassa pidinkin, mutta kolmannen osan tapahtumat olivat jotenkin niin irrallisia, että tekstin olisi ihan hyvin voinut tiivistää kahteen osaan - tai miksei yhteenkin. Pidin kuitenkin lopun epilogista. Myös parin ensikohtaaminen Christianin näkökulmasta oli mielestäni hyvä ja se jättikin vähän positiivisemman fiiliksen: ehkä joskus sen ykkösosan voisikin vaikka lukea uudestaan.
No, tulipahan nämä nyt luettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti