lauantai 29. joulukuuta 2012

CHARLAINE HARRIS: Pedon veri

Olin kyllä jo aikaisemmin tiedostanut, että "hei kohta se uusi Sookie-kirja ilmestyy", mutta silti tämä jotenkin vain unohtui. No, toissayö menikin sitten tätä lueskellessa.

Tällä kertaa on ihmissusien ja muiden muodonmuuttajien vuoro paljastaa olemassaolonsa tavalliselle maailmalle. Sookie Stackhouse ehtii jo huokaista helpotuksesta, kun paljastus otetaan Bon Tempsissa vastaan suhteellisen hyvin, mutta sitten Merlotte's-baarin takapihalta löytyy ihmispuuman ristiinnaulittu ruumis.

Murhateon selvittämisen lisäksi Sookieta vaivaa veriside Ericiin sekä keijujen välille syttynyt sota. Pian Sookieta tullaankin varoittamaan häneen kohdistuvasta murhayrityksestä.

Harrisin Sookie-kirjat ovat kyllä sellaisia, että niitä ei vain voi laskea käsistään. Pidin kuitenkin tästä osasta jopa vähän enemmän kuin muutamista edellisistä.

Kirja sisälsi suht. paljon juttua keijuista, mikä oli mielestäni ihan hyvä juttu. Lisäksi oli myös hyvä, että vampyyrit oli jätetty vaihteeksi ennemminkin taka-alalle. Toki Eric pyöri vahvasti mukana, mutta mielestäni se ei ollut ollenkaan huono juttu.

Vähän häiritsi, että Harrisin oli ilmeisesti ollut aivan pakko tuoda kirjaan mukaan myös Bill, Quinn ja Alcide. Billillä toki oli suurempi rooli, kuin kahdella muulla, jotka melkeinpä oli ollut vain pakko mainita. Minä kuitenkin sain sellaisen vaikutelman, että Bill saattaisi olla vähän isommassa roolissa seuraavissakin osissa, mutta enpäs tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti