sunnuntai 30. joulukuuta 2012

KIRA POUTANEN: Rakkautta borealis

Kävin kuuntelemassa Helsingin kirjamessuilla keskutelua chick litistä ja siellähän oli myös Kira Poutanen puhumassa tästä uutukaisesta Rakkautta borealis kirjastaan. Kirjan päähenkilöön Lara Autioon olinkin tutustunut jo aikaisemmin luettuani kaksi ensimmäistä hänestä kertovaa kirjaa, mutta vähän aikaa sitten sain luettua kolmannenkin kirjan ja nyt oli tämä neljäs vuorossa.

Lara ja Eric ovat sopineet, että naimisiinmenosta ei toistaiseksi puhuta, mutta onneksi Lara voi sentään haaveilla unelmahäistä. Hän bongaa lehdestä matkaesitteen Lapista ja päättää esitellä Ericille Lapin lumoja, jos mies vaikka innostuisi kosimaankin.

Lara huomaa olevansa mitä loistavin eräopas ja jälleen kerran hänen uratoiveensa muuttavat, mutta Eric ei tunnu olevan reissulla missään asioissa samoilla linjoilla hänen kanssaan. Laralta lähtee pulkka karkuun ja Ericin sijasta joulupukki onkin se, joka saa Laralta suukon.

Rakkautta borealis oli juuri sellainen hauska ja sopiva välipala - mielestäni tässä oli selkeä parannus edelliseen kirjaan. Tarinan sijoittaminen tällä kertaa Suomeen toi mukavaa piristystä varsinkin, kun Lara ei vaikuttanutkaan olevan Lapissa ihan kuin kotonaan. Välillä Eric jätettiin vähän turhankin taka-alalle ja joihinkin juttuihin olisin kaivannut lisää. Erityisesti loppu hyppäsi silmille, mutta seuraavaan kirjaan vaikuttaisi loppuratkaisun myötä olevan ihan hyviä aineksia.

Jos edelliset kirjat olivat pieniä pettymyksiä, niin suosittelen kuitenkin antamaan tälle kirjalle vielä mahdollisuuden, tykkäsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti