lauantai 22. joulukuuta 2012

NANCY A. COLLINS: Musta yö - tummat lasit

Luin tästä kirjasta Viimeinen yksisarvinen nimisestä romaanista, jossa oli pieni lista FAN-sarjan muista kirjoista. Musta yö - tummat lasit kirjaa kuvattiin vauhdikkaaksi, vahvatunnelmaiseksi ja ronskin eroottiseksi kauhutarinaksi ja päätin kokeilla olisiko se sitä.

Sonja Blue on lukittuna mielisairaalan suljetulla osastolla, missä hän taistelee tappavan vahvaa lääkitystä vastaan. Hän on vampyyri, joka aikanaan oli rikkainen vanhempien ainoa tytär, sittemmin ilotyttö ja vampyyrintappaja. Hän haluaa kostaa niille, jotka laittoivat hänet mielisairaalaan.

Musta yö - tummat lasit on ensimmäinen osa Sonja Blue-sarjaa ja keskittyykin suurimmilta osin aikaan ennen mielisairaalaa, vaikka suljetulta osastolta kirja alkaakin.

En tykkää kauhusta yhtään, mutta tämän kirjan kauhu stoppasi mielestäni alun jälkeen ja alku olikin lopulta mielestäni kirjan parasta antia. Vauhdikkuus töppäili välillä ja paikoitellen kirja oli aika sekavakin, kun hypittiin muistoista toiseen.

Mielestäni oli kuitenkin ihan hauskaa lukea tällainen vampyyrikirja, jossa vampyyrit eivät ole yltiöromanttisia kimaltelevia discopalloja, vaan ennemminkin petoja, joita kannattaisi varoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti