keskiviikko 26. joulukuuta 2012

JULIE KAGAWA: Rautaritari

Odotin tämän ilmestymistä todella kauan, mutta vielä hetken aikaa piti odottaa, että se paljastuisi joululahjapakettieni joukosta. Olisin varmaan heti ottanut tämän mukaani kaupasta sen ilmestyttyä, mutta viikko sinne tai tänne, joten vinkkasin siskolleni, että olisi kiva, jos tämä löytyisi lahjojen joukosta.

Jääpoju ja talviprinssi Ash on rakastunut puoliveriseen Rautakuningattareen Meghan Chaseen, mutta he eivät voi olla yhdessä, sillä rauta vahingoittaa muita kuin rautahaltijoita. Ash kuitenkin lupasi Megille, että tekee mitä vain saadakseen olla hänen kanssaan, joten hän lähtee Puck ja puhuva kissa seuranaan kohti Maailman Ääriä saadakseen itselleen sielun - ihmisyyden ytimen.

Sielun saaminen edellyttää kuitenkin kujanjuoksua ja monia koitoksia, mutta Megin vuoksi Ash on valmis mihin vain. Matkalla heidän seuraansa liittyy kuitenkin Ison Pahan Suden lisäksi myös Ashin entinen kuolleeksi julistettu rakkautensa.

Olen pitänyt Rauta-sarjasta tähän mennessä todella paljon, eikä Rautaritarikaan ollut mikään pettymys, vaikka päähenkilönä olikin tällä kertaa Ash eikä Meg. Mielestäni Rautaritari oli hieno ja mielenkiintoinen seikkailutarina, joka eteni hyvin ja oli tapahtumarikas.

Tähän sarjaan liitttyen onkin jo englanniksi julkaistu The Lost Prince, joka kertoo Meghanin pikkuveljestä Ethanista. Lisäksi Harlequinin sivuilta löytyy ilmaislukemisina Kesän taittuessa, joka on itsenäinen jatko-osa Rauta-saagaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti