torstai 31. tammikuuta 2013

PETER S. BEAGLE: Viimeinen yksisarvinen

Heppatyttönä kiinnitin heti huomiota tämän kirjan nimeen ja sitten siihen, että tämän on sanottu olevan "yksi fantasiakirjallisuuden rakastetuimmista klassikoista". Pitihän tämä käydä kirjaston hyllystä poimimassa.

Yksisarvinen on elänyt kautta aikojen yksin taiotussa syreenimetsässä, mutta sitten hän saa kuulla, että yksisarviset olisivat kadonneet maailmasta. Kuningas Haggard on nimittäin vangituttanut kaikki yksisarviset ja niitä vartioi kammottava härkä.

Ainoa vapaa yksisarvinen lähtee pelastamaan lajitovereitaan yhdessä tohelon taikurin ja Molly Grue-nimisen naisen kanssa.

Mielestäni tämä oli juuri sellainen hämäräperäinen, vaikeasti ymmärrettävä satu. Vähän jotain samaa tyyliä tässä oli kuin esimerkiksi Liisa Ihmemaassa kirjassa.

En nyt mitenkään erityisemmin pitänyt tästä, vaikka kieli oli toki kaunista ja niin päin pois - mielestäni tämä oli aika tylsä. Luin loppua kohti kirjaa aika silmäillen, sillä en pystynyt enää edes uusimaan lainaustani, vaan minulle tuli vähän kiire, kun laina-aika meinasi umpeutua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti