tiistai 2. lokakuuta 2012

haaste: Ota riski ja rakastu kirjaan


Nyt tämä Kirjamieli-blogista lähtöisin oleva haaste osui minunkin kohdalleni, kiitos Nafisan (Yöpöydän kirjat)!
Sain luettavakseni Matt Haigin kirjan Radleyn perhe, josta en ollutkaan kuullut mitään ennen tätä. Vaikka tykkään paljon vampyyrikirjoista ja luen niitä suht. paljon, niin tämä oli mennyt minulta täysin ohi, joten mielenkiinnolla odotan, millainen teos on kyseessä.

Mustemaailmani - MATT HAIG: Radleyn perhe


*

Lukeeko joku kirjabloggari vääriä kirjoja? Nyt voit vaikuttaa siihen, mitä muut lukevat Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteen avulla.

Tässä haasteessa voit määrätä kirjabloggarille luettavaksi kirjan, jota hän ei ole vielä ymmärtänyt lukea tai joka on kaukana hänen omista lukutottumuksistaan. Ottamalla riskin ja astumalla tuntemattomalle alueelle haastettu bloggari voi löytää uuden kirjallisen rakkauden – tai paremman syyn pysytellä omalla alueellaan. Samalla saat itsekin lukea jotain sellaista, johon et ehkä olisi muuten uskaltanut tarttua. Ota riski!


Säännöt:
Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?
1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.*

Nafisanille valitsin luettavaksi S.E.Hintonin Vampyyrin palvelija.
Ja vielä lisää vampyyreita. Itseäni tämä kirja ei sytyttänyt, kun luin sen joskus ja nyt olenkin harkinnut, että pitäisiköhän sille antaa uusi mahdollisuus, koska olen kuitenkin lukenut siitä paljon positiivisia kommentteja. Sen takia olisi kiva kuulla, minkälaisia mielipiteitä tämä kirja synnyttää.

Ja minä lähetän haasteen eteenpäin Emilielle (Le Masque Rouge), joka saisi luettavakseen Mila Teräksen Tyttö tulevaisuudesta.
Ihastuin kyseiseen kirjaan sen ilmestyttyä, mutta olen miettinyt, millainen lukukokemus tämä kirja olisi nyt vanhempana. Olisikin kiva kuulla, mitä mieltä tästä kirjasta nykyään ollaan.

Jos kirja on jo tuttu tai haluat jättää haasteen väliin, niin sitten vain viestiä tänne päin.

8 kommenttia:

 1. Luin teoksen joskus yläasteella. Taitaapa löytyä omanakin, joskin äitin luota. Edellisestä lukukerrasta on kyllä jos useampi vuosi... mutta voit halutessasi ehdottaa jotkin muutakin. Olisi kiva lukea jotain uutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsinpimpulat, näinhän siinä tuppaa käymään, kun vanhempaa teosta ehdottaa. Tällä kertaa kävin läpi omaa kirjahyllyäni ja vaikka edelleen pysytään vähän vanhemmissa teoksissa, niin onkos S.E. Hintonin Vampyyrin palvelija (http://www.risingshadow.fi/library?action=book&book_id=4562) tuttu?
   Sormet ristiin, mutta otin muutaman ässän varastoon, jos ei vielä onnista. :)

   Poista
  2. Hintonin kirja löytyy omana, mutta en ole vielä sitä lukenut. Pitää varmaan jouluna ottaa se mukaan kun käyn äitin luona. Muuttaessa en ottanut koko kirjastoani mukaan.

   Poista
  3. Itsekin ostin sen joskus aikaa sitten ja pitäisi varmaan lukea uudestaankin. :)

   Poista
 2. Ooh, kiitos! Otan haasteen mielelläni vastaan! Palaan asiaan kun olen keskinyt sinulle vastavuoroisesti haaste-kirjan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, mikäli haluat vastaanottaa vastapallon tästä haasteesta, määräisin sinut tutustumaan Kate Mossen Labyrinttiin. Kirja vie lukijan nykyajasta 1200-luvun ranskaan (ja takaisin nykyaikaan)!

   Poista
  2. Hieno juttu! Ja ihan tuiki tuntematon tuo Labyrintti minulle, mielenkiinnolla tutustun, että eiköhän se pidä nyt käydä kirjastosta varailemassa >>

   Poista
  3. Labyrintti on hieno kirja, yksi suosikkejani! Vaikutti jonkin verran itseasiassa siihen, että lähdin opiskelemaan arkeologiaa.

   Poista