sunnuntai 14. lokakuuta 2012

ANU HOLOPAINEN: Syysmaa 2 - Sisarpuut

Pienessä lähikirjastossani on varmaan jo totuttu siihen, että ravaan siellä monta kertaa viikossa lainaamassa kirjoja ja hakemassa saapuneita varauksia. Viimeksi poikkesin noutamassa muun muassa tämän Syysmaan 2-osan.

Welman tytöt ovat matkalla pohjoiseen määränpäänään Punatertun kylä, kun taas Welma päätti matkata Kesämaahan. Matka on kuitenkin vaikea ja vaivalloinen ja nuorten naisten matka keskeytyy metsäolentojen ja Metsälehmuksen palvojien väijytykseen.

Punatertun kylä on pieni ja alkeellinen, minkä saa huomata myös kaupunkilainen Javona, jonka pieni tyttövauva pelastettiin kylään, koska Javonan mies on pappi ja esikoisen tulisi olla poika. Javona haluaa olla tyttärensä kanssa, mutta pelottavat huhut pakottavat hänet takaisin kotiin. Matkalla on kuitenkin kohtalokkaat seuraukset myös Punatertun pienen yhteisön elämään.

Pidin tästä enemmän kuin Welman tytöistä. Tuntui, että tapahtumia oli enemmän ja tarina oli mielestäni mielenkiintoisempi. Javonan tarina tuli vähän yllättäen ja vaikutti siltä, että Zaran porukasta jätettiin kauheasti kertomatta, mutta toisaalta Javona seikkailee seuraavassakin osassa, jonka käynkin varmaan ensi viikolla hakemassa kirjaston hyllystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti