sunnuntai 7. lokakuuta 2012

JUKKA-PEKKA PALVIAINEN: Joku vieraileva tähti

Välillä tekee mieli lukea näitä lyhyitä nuortenkirjoja ja tällä kertaa päädyin ottamaan kirjaston hyllystä Palviaisen ensimmäisen nuortenkirjan, josta hän nappasi Topelius-palkinnon.

Atte harrastaa teatteria ja tällä kertaa hän on Alpo Korva, sillä hänen teatteriporukkansa aikoo esittää Häräntappoase-näytelmän. Kun näytelmän puvustuksessa tarvitaan apua, kohtaavat mustiin verhoutunut ja omiin haavekuviinsa pakeneva Anni ja Elovena-poika Atte toisensa.

Joku vieraileva tähti tuo esille kummatkin nuoret sekä heidän tunteensa ja taustansa. Anni asuu masentuneen äitinsä kanssa ja yrittää olla äiti pikkuveljelleen. Atte taas yrittää tulla toimeen äitinsä uuden miehen kanssa sekä selvittää vastanäyttelijälleen Jennille heidän olevan vain kavereita.

Kirja oli mielestäni sellainen simppeli ja pelkistetty, mutta ehkä vähän liikaakin. Olisin odottanut enemmän. Siinä oli tuotu esille niin nuorten identiteettikriisiä sekä aikuisten vaikeuksia parisuhteessa ja perheiden ongelmia. Vähän turhan masentava kirja minun makuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti