lauantai 27. joulukuuta 2014

KIERA CASS: The Selection

Bongasin tämän kirjan (ja sarjan) alunperin Kirjaretket-blogista ja kun mietiskelin, että mitähän sitä voisi haluta joululahjaksi, niin tämä palautui mieleeni. Joskus nuorempana tuli sen verran luettua ja katsottua prinsessasatuja, että miksei nytkin.

America Singer asuu Illéa nimisessä maassa, jossa hän kuuluu kahdeksasta kastista viidenteen, eli muusikkoihin - ei aivan pohjalle, mutta köyhään ja ei arvostettuun joukkoon, jossa nälkä vaivaa ihmisiä

Ainoa tapa Americalle päästä ylemmäs kastijärjestelmässä olisi naida joku ylemmästä kastista. Hänen vanhempansa haluavatkin ilmoittaa hänet reality TV-ohjelmaan, jossa Illéan prinssi Maxon etsii itselleen vaimoa. Americalle valinta TV-ohjelmaan on kuitenkin painajainen, sillä hän joutuu jättämään salaisen rakkautensa, kuudenteen kastiin kuuluvan Aspenin.
Tavattuaan prinssi Maxonin, America alkaa tajuamaan, kuinka erilainen hänen tulevaisuutensa voisi ollakaan.

Innostuin tässä kirjassa ja sarjassa siitä, kuinka tähän on yhdistetty dystopiaa ja prinsessasatua. Ehkä vähän harmittaa kuinka vähäiseksi se dystopia jäi, sillä vaikka tässä elettiin aikaa peräti neljännen maailmansodan jälkeen, niin sitä ei hirveästi avattu, vaan keskityttiin American ja Maxonin rakkauselämään, sekä Aspenin lisäämään kolmiodraamaan.

Kirjaa lukiessa tuli todella vahvat "Unelmien poikaystävä"-vibat, joskus tuli sitäkin sarjaa seurattua enemmän. Jos Unelmien poikaystävä-idea ja prinsessasadut vähän dystopialla höystettynä kuulostaa vähänkään kiinnostavalta niin suosittelen lukemaan kirjan! Minun oli ainakin aivan pakko aloittaa lukeminen saman tien, kun olin tämän paketista avannut ja aamuun mennessä kirja olikin jo luettu. Onneksi tajusin pyytää jatko-osatkin joululahjaksi. Englantia ei kannata tämän sarjan kanssa vierastaa, sillä teksti oli todella simppeliä.

arvosana: 4½ / 5
HarperCollins 2012
sivut: 327
mistä: omasta hyllystä

4 kommenttia:

 1. Tämä kirja vaikuttaa hömpältä, mutta tosi monelta olen kuullut, että tämä olisi lukemisen arvoinen. Jännää.

  VastaaPoista
 2. Tämä odotteleekin jo minun hyllyssä. Unelmien poikamies-teema ei kyllä ihan houkuta, mutta olen päättänyt antaa kirjalle mahdollisuuden! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tästä löytyisi sullekin sitten mieluisampia muita teemoja, ettei ihan metsään menisi. :)

   Poista